In augustus 2000 is een aantal ouders bij elkaar gekomen met het idee om een woonvorm op te richten voor hun verstandelijk beperkte kinderen. Het was in de tijd dat er vanuit de overheid een poging werd gedaan om de te lange en vervuilde wachtlijsten bij instellingen op te heffen en ouders kregen de kans om zelf iets op te zetten. Zij zijn daar enthousiast mee aan de slag gegaan. Na heel veel overleg, praten, vergaderingen, successen en teleurstellingen is de Busehoek er gekomen. Een prachtig gebouw met 13 appartementen, een wasruimte, 2 gemeenschappelijke keukens/woonruimtes, een kantoor/slaapruimte, een hobbyruimte en een leuke tuin op een mooie lokatie in Renkum. Op dinsdag 21 november 2006 om 15.30 uur is er op een feestelijke manier aandacht geschonken aan de start van de bouwactiviteiten.

De woonvorm is op 1 december 2007 in gebruik genomen door de 13 bewoners. Intussen zijn we nu een aantal jaren verder en is er een aantal zaken veranderd. Zo is besloten om per 1 januari 2014 de oudervereniging, Stichting Beheer Kamelot en Stichting Derdengelden te wijzigen in een organisatie die meer recht doet aan het wezen van een ouderinitiatief.

De oudervereniging en de stichting zijn opgegaan in een nieuwe organisatie en dat is geworden: Coöperatieve Vereniging De Busehoek U.A. en de leden van de oudervereniging zijn nu als wettelijk vertegenwoordiger de leden van deze coöperatieve vereniging. Daarnaast levert vanaf 1 januari 2014 WoondroomZorg (www.woondroomzorg.nl) de zorg.