WDZ
Woonbegeleider 20-24 uur
De Busehoek in Renkum

WDZ/BHK/2332

Voor de Busehoek zoeken we een woonbegeleider Zet jij graag je talenten in om bewoners met een verstandelijke beperking te begeleiden bij de dagelijkse activiteiten? Word jij blij van het individueel begeleiden van bewoners maar sta je met net zoveel plezier op de groep om te ondersteunen bij de maaltijd of het avondprogramma? Het team en de bewoners van de Busehoek leren je graag kennen!

De Busehoek is een kleinschalig ouderinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking dat sinds eind 2007 is gevestigd in Renkum. Hier wonen 13 bewoners zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement en maken daarnaast gebruik van een van de 2 gemeenschappelijke ruimtes voor de gezamenlijke maaltijden en activiteiten. De begeleiding wordt afgestemd op zowel de individuele behoefte als op het gemeenschappelijk functioneren in de leefruimte in en rond de Busehoek. De zorg wordt gefinancierd vanuit PGB’s en de ouders voeren de regie t.b.v. de zorg voor hun kinderen. Overleg met ouders is hierin essentieel; ouders zijn blijvend betrokken bij de zorg van hun zoon of dochter.

De Busehoek zoekt een flexibele, positief ingestelde woonbegeleider voor 20-24uur per week die ons enthousiaste team komt versterken.

Wat ga je doen?
Als woonbegeleider ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding; het daadwerkelijke verzorgen (douchen, tandenpoetsen, wassen e.d.) is daarin een groot onderdeel van je werkdag. Met alle 13 bewoners bouw je aan een warme, professionele relatie. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op zijn/haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden. Daarnaast werk je met net zoveel plezier met bewoners als groep tijdens een maaltijd of groepsactiviteit en hebt daarbij oog voor de onderlinge sfeer en groepsdynamiek.
Van jou als collega vragen we een flinke dosis enthousiasme, daadkracht en creativiteit in het vinden van oplossingen om de uitdagingen van de dag het hoofd te bieden. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de functie van woonbegeleider. Eigen regie, eigenaarschap en verantwoordelijkheid wordt door ons gestimuleerd en er zijn diverse mogelijkheden voor overleg en samenwerking. Op de Busehoek bieden we 24-uurs begeleiding. Dit betekent dat ook het doen van avond, weekend- en slaapdiensten tot je werkzaamheden behoort.

Wat heb je nodig?
  • MBO-niveau en relevante opleiding in zorg en welzijn (bijvoorbeeld MBO3 verzorgende (IG), MBO MZ).
  • Ervaring in het werken met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking.
    Ligt jouw werkervaring en opleiding in de ouderenzorg maar heb je veel affiniteit met volwassenen met een beperking, dan is het ook zeker zinvol om te reageren. De bewonersgroep van de Busehoek wordt steeds ouder, jouw kennis van de ouderenzorg zou een welkome aanvulling in het team zijn. 
  • In staat om samen te werken met collega’s en mantelzorgers, zonder het belang van de bewoner en/of de bewonersgroep uit het oog te verliezen.
Wat bieden wij jou?
  • Werken in een hecht, gezellig team van gedreven collega’s.
  • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V voor 20-24 uur per week (uren worden in overleg vastgesteld) met de intentie op verlenging bij goed functioneren.
  • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen €2065- €2717 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
  • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering).
  • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, verantwoordelijkheid en eigen regie.
Wil je reageren als woonbegeleider bij De Busehoek?
Word jij blij van deze functie als woonbegeleider bij De Busehoek? Laat ons weten waarom jij bij ons en de bewoners van de Busehoek past. Stuur je motivatiebrief met cv naar: sollicitatie@woondroomzorg.nl

Meer weten?
Bert Honders vertelt je graag meer over werken op de Busehoek en de functie (tel. 06-16968525).

We leren je graag op korte termijn kennen als we enthousiast zijn over je reactie. Als we na het vervolggesprek nog enthousiast zijn, laten we je een keer meedraaien op de Busehoek.