In augustus 2000 kwam een aantal ouders bijeen met het idee om in Renkum een woonvorm op te richten voor hun verstandelijk beperkte kinderen. De overheid zocht in die tijd naar een oplossing voor de lange wachtlijsten bij instellingen. Ouders kregen van de overheid de kans om zelf iets op te zetten. Na veel overleg en vergaderingen kon op 21 november 2006 de bouw van start gaan. Een jaar later, op 1 december 2007 is De Busehoek in gebruik genomen door de eerste 13 bewoners.

De Busehoek is een prachtig en modern wooncomplex met 13 appartementen, gebouwd door woningstichting Vivare. Het gebouw heeft naast de appartementen een wasruimte, twee gemeenschappelijke keukens/woonruimtes, een kantoor/slaapruimte, logeerkamer, hobbyruimte en een leuke tuin op een mooie locatie in hartje Renkum.

Sinds die tijd is er een aantal zaken veranderd. Zo is besloten om per 1 januari 2014 de oudervereniging en de stichting te wijzigen in één coöperatieve vereniging, waardoor de zeggenschap van ouders beter is geregeld. De ouders of familie vertegenwoordigen hun bewoner; zij nemen namens de bewoner besluiten over voorstellen van het onafhankelijk bestuur. Bestuursleden adviseren maar hebben geen stemrecht.

Sinds 1 januari 2014 levert WoondroomZorg (www.woondroomzorg.nl) de zorg.