De Busehoek biedt woonruimte aan 13 bewoners met een verstandelijke en soms ook een fysieke beperking. Zij wonen en leven in een mooi gebouw het centrum van dat levensloopbestendig is gebouwd. Iedere bewoner heeft een ruim appartement met een aparte woon-, slaap- en badkamer. Daarnaast heeft De Busehoek twee grote woonkamers met keukens waarin gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Daar vinden ook activiteiten plaats, zowel individueel als met elkaar. Overdag gaan zij naar hun dagbesteding of werk buitenshuis.

Sjoelen

Alle mensen die in De Busehoek wonen hebben een verstandelijke beperking. Ze kunnen veel dingen zelfstandig, maar toch niet zonder een vorm van begeleiding en zorg. In huis is er 24-uurs begeleiding, dus ook een slaapwacht.

Samen wonen
De bewoners zijn tussen de vijfentwintig en zestig jaar oud. Hoewel ze een eigen appartement hebben, eten ze zoveel mogelijk als groep en doen ook andere dingen samen. Wie daarnaast andere dingen wil doen, zoals wandelen, fietsen of roeien, kan dat alleen doen of met begeleiding. Zo kun je op maandagavond oefenen met de drumband van muziekvereniging Excelsior. Ook kun je naar de fitness in de sportschool of op zaterdag naar de scouting of zwemmen in het plaatselijk zwembad.

Op doordeweekse dagen gaan de bewoners naar de dagbesteding in Renkum, Wageningen, Ede, Veenendaal of Oosterbeek. Ouders of andere familieleden organiseren deze dagbesteding zelf en ook het vervoer ernaartoe met de bus of taxi. Sommige bewoners gaan zelfstandig (met de fiets) of met het openbaar vervoer.

De Busehoek heeft een overeenkomst met WoondroomZorg (WDZ) voor de professionele zorg en begeleiding van onze bewoners. Een enthousiast team van ongeveer tien medewerkers levert deze zorg zodat er 24 uur per dag professionele begeleiding is op De Busehoek.